Развитие ребенка

Розвиток дитини: Помилка №4 у розвитку дитини

Розвиток дитини: Помилка №4 у розвитку дитини. Не хвилюватись та слухати інших

Доводилось чути хоча б одну з цих фраз?

❌ «Не хвилюйтеся, хлопчики розвиваються повільніше дівчат»

❌ «Не переживайте, дитина сама заговорить через рік-другий».

❌ «Не турбуйтеся – просто у вас росте “мовчун” та “інтроверт”»

❌ «Просто давайте йому “Гліцин” і все».

❌ «Чекайте, йому стане цікаво гратись/розмовляти дуже скоро».

Такі «заспокійливі» фрази напевно чули батьки дітей, які мають проблеми із затримками розвитку дитини, особливо мовленнєвого. Компетентні батьки розуміють, що в цих словах більше шкоди, ніж користі: помилкова надія на чудеса ще нікому не допомогла впоратися з проблемою.

❗ «Само по собі» нічого не буває і не проходить. Ви просто ризикуєте втратити час і гроші, якщо прислухаєтеся до таких «порад». Пам’ятайте, що час – це дорогоцінний ресурс, тим більше, якщо мова йде про здоров’я та розвиток вашої дитини.

Перше, що потрібно пам’ятати батькам: не можна недооцінювати затримки розвитку. Наприклад, затримка розвитку мовлення у дітей при несвоєчасному зверненні до фахівців або при непрофесійному підході до корекції породжує розвиток інших проблем.

Якщо нічого не робити, то у дитини незабаром з’являться складності з взаємодією в колективі (адже без розвиненої мови складно спілкуватися з однолітками і дорослими), проблеми з емоційною сферою, з розвитком психічних процесів, включаючи мислення і уяву.

? У питанні затримок розвитку і мовлення не можливо “перегнути палицю”.

Якщо ви запідозрили, що у вашої дитини є якась затримка розвитку, вам необхідно в першу чергу звернутися за допомогою в Корекційний центр «РОЗВИТОК». Комплексне обстеження і консультація фахівців, які щодня стикаються з такими проблемами, допоможе зрозуміти – в нормі ваша дитина чи їй потрібна нагальна допомога.

Автор:

Сторожук Марія Вікторівна

Співзасновник, психолог, сертифікований фахівець методу біоакустичної корекції

Задати питання або записатися на прийом

Запитати в Viber

Запитати в Telegram

Запитати в Facebook

Спробуйте стікерпаки нашого центру

перейдіть за посиланням для завантаження

О центре