Дефекти і затримки мови у дитини

Дефекти і затримки мови у дитини можна виправити. Зараз розповімо як!

Дефекти мови бувають найрізноманітніші: дитина може не вимовляти деякі звуки, говорити неправильно, гаркавити, заїкатися, не розмовляти або “говорити звуками” і т.д.

? Найголовніше в коригуванні будь-якого дефекту мови – працювати з причиною та наслідками проблеми і почати якомога раніше. На будь-яке відхилення від норми в мові дитини потрібно звертати пильну увагу.

? Дитині може знадобитися лікування у педіатра, невролога, ЛОРа, стоматолога та інших фахівців. Проблеми з вимовою бувають чисто фізичними – через захворювання, інфекції, неправильний прикус чи інші проблеми в організмі.

? У нас в центрі ми залучаємо до роботи психолога.

Дитина може відчувати проблеми в колективі, вдома, мати проблеми зі сприйняттям себе або батьків, з розумінням того, що відбувається навколо неї… Психолог допомагає прискорити терапію або навіть усунути проблему повністю.

? Спеціальні вправи разом з логопедом необхідні при всіх порушеннях мовлення. Вони дозволяють удосконалити рухи органів мовлення і губ, знімуть м’язову напругу і сформують уміння контролювати рухи під час розмови.

? Якщо дитина не говорить зовсім, в плані лікування обов’язково будуть ігри та заняття, щоб сформувати у дитини потребу в розмові.

? Важливий компонент відновлення мовлення – фізіотерапія. Різні масажі, заняття на тренажерах, вправи – все це допомагає нормальному мовленню не менше занять з логопедом.

У терапії порушень мовлення ми використовуємо спеціальний логопедичний масаж. Він впливає на м’язи обличчя і мовного апарату і значно допомагає поліпшити мовлення.

? Важлива частина терапії – формування мовних навичок. Це створення ефективної схеми для розвитку мови, які поступово ускладнюються, щоб досягти стійкого результату.

? Ще один етап – робота з моторикою. Ігри та заняття допомагають у розвитку мозку. А це впливає на мову.

? Крім цього ми регулярно використовуємо апаратні методики. Робота з ними покращує мову, слух, роботу мозку, пам’ять і сприйняття інформації.

Такий комплексний підхід дає відчутні результати – запишіться до нас на заняття та спробуйте самі!

Автор:

Сторожук Олександр Михайлович

CEO DV clinic, психофізіолог

Задати питання або записатися на прийом

Запитати в Viber

Запитати в Telegram

Запитати в Facebook

Спробуйте стікерпаки нашого центру

перейдіть за посиланням для завантаження

dv278